კულინარია

ნამდვილი მეგრული ელარჯის რეცეპტის საიდუმლო: ნახეთ და მოამზადეთ მარტივად

მეგრული სამზარეულოს ერთ-ერთი ცნობილი კერძის, ელარჯის მომზადება იმაზე მარტივია, ვიდრე წარმოგედგინათ. ელარჯისთვის დაგჭირდებათ ღერღილი, რომელიც კარგად უნდა გარეცხოთ. შემდეგ ქვაბში ჩაასხით წყალი და ჩაყარეთ გარეცხილი ღერღილი. როცა ადუღდება, დაბალ ცეცხლზე დააყენეთ. ერთი საათის განმავლობაში ხარშეთ.  კარგად რომ მოიხარშება, დაუმატეთ სიმინდის ფქვილი და სწრაფად ურიეთ, რომ არ მიიწვას. მასა სქელი, ფაფისმგავარი უნდა გახდეს. შემდეგ დატოვეთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 40  წუთი.

ამის შემდეგ ყველი (სასურველია სულგუნი) დაჭერით თხელ ნაჭრებად და ჩაყარეთ მომზადებულ ღომში. ყველის რაოდენობას თავად განსაზღვრავთ.  კარგად აურიეთ და კიდევ ერთი წუთის განმავლობაში დატოვეთ დაბალ ცეცხლზე.

ელარჯის ინგრედიენტებია:

ღერღილი   – 1 კგ

სიმინდის ფქვილი  – 1 ჩაის ჭიქა

ყველი

წყალი  – 1 ლიტრა

 

ავიაბილეთები იაფად
იტვირთბა....

სხვა ამბები

“უხეში, უზრდელი და პოლარიზებულზე ორიენტირებული ადამიანია” – ლაშა ბუღაძე თეა წულუკიანზე

როგორ შევარჩიოთ ქვაბების ნაკრები ინტერნეტში

Martian

ხვალ: ტრადიციული და კრეატიული ქართული პროდუქტები საშობაო ბაზრობაზე

Martian

ყველიანი ქართული პიცა: Forbes საქართველოზე წერს

Martian

ცესკო-მ საკრებულოს შუალედური არჩევნები დანიშნა

Martian

თუშური გუდის და ფშავის ყაურმა

Martian