გავრცელებული ვირუსებისგან თავის დაცვის გზებს საკვები რაციონიც შემატეთ, მითუმეტს, რომ წვნიანი კერძები მხოლოდ ვირუსების საწინააღმდეგო ინგრედიენტებს არ შეიცავენ, ორგანიზმისთვის სხვა მრავალი სიკეთის მოტანა შეუძლიათ:
1. მწვანე სუპი
წვნიანი, რომლის შემადგენლობაში შედის ისპანახი, კომბოსტო, ან ორივე ერთად, ექიმების ცნობით, ვირუსების წინააღმდეგ ორგანიზმის იმუნიტეტს ამაღლებს.
2. ნარინჯისფერი სუპი
წვნიანები რომელთა ინგრედიენეტებიცაა: სტაფილო, ხახვი, ნიორი, ლიმონი, თაფლი-ვირუსებისგან იცავს ორგანიზმს.
3. განსხვავებული ინგრედიენტები წვნიანში
თუ წვნიანში გამოიყენებთ შემდეგ ინგრედიენტებს: კოჭა, სოიო, სეზამის თესლი – კერძს ვირუსებთან ბრძოლის ფუნქციასაც დააკისრებთ.